2012.07.16.
10:56

Írta: TundeDTTaylor

dieta - mit eszik a paraszt?

most epp kolbaszt enne egy jo vastag karej frissen sult feher kenyerrel. katonankent megvajazva a falatot es rapottyantva egy jooooo vastag szelet hazi kolbaszt. nyamm nyamm belelog a kezem a bilibe es felebredek.

mivel mar tobben kerdeztetek, nem a 90 napos szetvalaszto dietat csinalom, szimplan 90 napot lottem be az elso etapra. en sosem voltam hive ezeknek az 'egyoldalu taplalkozasi formaknak', amit masok dietanak hivnak. ha meg lenne engedve, hogy mondjuk B napon csak szenhidratot egyek, a tobbi napon nyugodtan fotoszintetizalhatnek, mert azon az egy napon bevinnem a heti komplett kaloriadag mondjuk olyan tizszereset...

amikor megszuletett az elhatarozas, hogy csokkentem a kiterjedesem 3D-ben, legeloszor a LifeTilt blogba botlottam bele. a szerzo stilusatol sokszor a bicska nyilik a zsebemben, de az eredmeny, amit a csajok a modszerevel elertek, nekem asztakurva kategoria. igy irtam Tominak, hogy mit szolna egy tavkapcsolatos fogyokurahoz (ez volt februar elejen). vegul a dologbol nem lett semmi, mert nekem idokozben nyakamba szakadt egy koltozes, egy ujjtores plusz koromleszakadasos mutet, stb stb stb, so belevagtam egyedul a dologba harom honappal kesobb.

alapnak Vivi dietajat szedtem le szinten a LifeTilt oldalrol, alkatilag hozza hasonlitok leginkabb, viszont en annyira okos voltam, hogy alaposan megszabdalva az adagokat es osszetevoket, egy joval brutalisabb 4 napos forgodieta lett a vegeredmeny. (nem, meg mindig nem az egyik nap CSAK ezt eszem, masik nap CSAK azt etrenden vagyok). igy utolag annyit tennek hozza a sajat elmes kretensegemhez, hogy NE CSINALJATOK UTANAM. utolag kiszamolva, nagyjabol napi 6-800 kalorias etrenden voltam, ami kibaszott keves, meg ha dietazol is. es ugye baromira nem mindegy hogy mibol is all ossze.

szerencsemre idokozben ratalaltam a ShapeShifter blogra. ajanlom mindenkinek, linket talaltok jobbra, rengeteg hasznos info es meg annal is tobb nyamm nyamm recept van fent.

szoval innen jutottam el a lenti linkre, itt kalkulaljatok, hogy mi is lenne az idealis es heti 0,5-1 kg sulyveszteshez hany kalorias etrendet kell beloni, ill. ennek az etrendnek milyen tapanyagaranyokat (szenhidrat/zsir/feherje) kell tartalmazni:



en kicsit atvarialva a szamokat es maradva a magas protein, alacsony szenhidrat es zsir aranyoknal, jelenleg napi 1200 kalorian habzsidozsizek, ami 120g szenhidrat / 27g zsir / 120g feherje aranyban osztottam el. KISERLETEZEM. A SAJAT TESTEMMEL. nincs szaktudasom, kepesitesem, szimplan csinalom es figyelem mi tortenik. ez nem egy kovetendo minta, szimplan megosztom a tapasztalataimat.
napi otszor eszem, ezt egyebkent egy 'napi ketszer zabalok es a fennmarado idoben nassolok' szervezetnek baromi nehez volt megszokni, es min. 4-6 liter folyadek csuszik le a torkomon tea es mentes viz formajaban. nincs alkohol, kave, gyumolcsle, udito es mint ahogy azt mar irtam, a dohanyzast is abbahagytam.
szentte avatni nem kell, ez a vasszigor csak az elso harom honapra volt tervezve, utana 'esszel el a paraszt' uzemmod jon.

elkezdtem hasznalni a myfitnesspal.com oldalt, itt be lehet allitani, hogy mi a napi cel kaloriaban es tapanyag osszetetelben, lehet szepen vezetgetni, ki mit eszik meg naponta. nekem ez baromi nagy segitseg, mivel amugy kepes vagyok "csak ketszer ettem ma" c. kijelenteseket tenni. jahh, csak az egyik egy pizza volt, a masik meg mondjuk spagetti, masfel csomag tesztabol...fojtasnak pedig egy kis tiramisu...

igy nez ki pl a mai napi tablazatom:
myfitnesspal.jpg
ebedre nyilvan brokkoli kremlevest csinaltam (3 adag lett belole, ezert vannak a fura aranyok) es annak az osszetevoit latjatok felsorolva, nem fokhagymat szopogatok nyers krumplival.
macera, nem mondom, hogy nem az, de van kozos adatbazis, amibe mar rengeteg kaja benne van, csak ki kell valasztanod, plusz mindent mericskelni kell grammra, de igy feketen feheren vezetve van, hogy mit eszel meg tenylegesen, nincs sunnyogas.

all in all, ket honapig csinaltam beturol beture betartva az en hiperokos minimal kaloria etrendemet, de akkor azt mondta a szervezetem, hogy kurvara eleg volt, alig mozdult a merleg, veszfek behuz, ekkor szamoltam utana, mit is muvelek es alltam at erre a verziora.

huhh, hirtelen ennyi, es a paraszt meg mindig kolbaszt enne, egyszeruen ez van a verebe kodolva. a rotacios kapa legyen veletek!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://designedtosmile.blog.hu/api/trackback/id/tr324659280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PrettyWitch 2012.07.19. 09:20:14

Én sokáig ettem 1200 kalóriát, de valószínűleg kicsit kevés volt. Pláne, hogy te már egészen a vége felé jársz, és mozogsz is mellette.

Az egyik bejegyzésemben a terhesség kapcsán kiszámoltam a napi kalóriaigényemet, részletesebben, mint az orvoslexikonos, szerintem ezt te is lépd meg, és onnan csökkents kb. 20%-ot. Titti és Ketket kb. 1400-1500 kalóriával gyönyörűen fogy, Ketket még azután is, hogy abbahagyta a számolást, bár ők 170 cm körül vannak.

Ha viszont 1200 kalória, akkor legalább azt edd meg! 1069 az nem 1200 :)

TundeDTTaylor 2012.07.19. 09:31:14

@PrettyWitch: Igenis Anyuka! :))) teljesen igazad van, nem jo, hogy neha az 1200 sincs meg. az a durva, hogy igy is olyan erzesem van sokszor, mintha egesz nap csak tomnem a kajat magamba. a masik pedig, hogy egyelore szenhidratfobiam van, ezt kicst fejben helyre kell tennem, marmint, hogy pl ha teljes kiorlesu spagetti az ebed, attol nem lesz vege a vilagnak es borul fel minden. de egyelore a teszta es kenyer=meghizunk keplet van az agyamba egetve, dolgozom a probleman :DD

PrettyWitch 2012.07.19. 09:34:33

@TundeDTTaylor: Jobb, mintha a fehérjét utálnád, mint most én :)
süti beállítások módosítása